22 maart 2023 – De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA in het kort) heeft haar jaarverslag 2022 gepubliceerd. Het betreft het eerste volledige jaarverslag van de toezichthouder, sinds de Nederlandse gereguleerde online gokmarkt in oktober 2021 werd geopend. Je vindt dit jaarverslag hier.

Licenties voor (toekomstige) bookmakers

Sinds 2021 heeft de Nederlandse kansspelautoriteit in totaal 24 online licenties afgegeven. 13 licentieaanvragen worden momenteel nog in overweging genomen, aldus de voorzitter van de toezichthouder, René Jansen. Er wordt ook aandacht besteed aan het belang van het voorkomen van gokverslaving en illegaal gokken. En de Kansspelautoriteit geeft aan zich te blijven inzetten voor het beschermen van spelers en het voorkomen van gokverslaving.

Boetes en procedures

De Nederlandse toezichthouder onthulde verder dat zij in 2022 boetes had opgelegd ter waarde van in totaal bijna €30 miljoen. Ook wordt vermeldt, dat de Kansspelautoriteit in 2022 in totaal 16 juridische procedures heeft gestart. Dat is gebeurd tegen diverse partijen die zich niet aan de Nederlandse wet- en regelgeving op het gebied van kansspelen houden.

Toelichting

Deze procedures hadden onder meer betrekking op illegale kansspelen, het aanbieden van kansspelen zonder vergunning en het overtreden van de reclameregels. In sommige gevallen werden ook bestuurlijke boetes opgelegd aan de betrokken partijen.

CRUKS registratie

Het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (CRUKS) is een register waarin mensen zich kunnen laten registreren om zichzelf uit te sluiten van deelname aan kansspelen. Het register is opgezet om gokverslaving te voorkomen en te bestrijden en om de speler te beschermen tegen zichzelf.

Volgens het verslag maakt naar schatting 85% van de online spelers gebruik van gelicentieerde aanbieders. Ongeveer 36.000 personen staan momenteel geregistreerd in CRUKS, het nationale uitsluitingsregister van Nederland. DE KSA benadrukt het belang van het handhaven van de Nederlandse wet- en regelgeving op het gebied van kansspelen en het beschermen van consumenten tegen illegale praktijken en verslaving.

Europese samenwerking

Ten slotte wordt benadrukt dat samenwerking met andere Europese toezichthouders en de Europese Commissie van groot belang is om effectief toezicht te kunnen houden op de online gokmarkt.

Te spelen bij:
€150 welkomstbonus + 50 gratis spins
€10 gratis speeltegoed! + 50% bonus
711
€711 welkomstbonus
Razendsnel uitbetalen!
© Copyright 2023 Fruit Machines