De populariteit van fruit machines heeft er voor gezorgd dat er door de jaren heen heel wat verschillende versies op de markt zijn verschenen. Al deze verschillende uitvoeringen beschikken over hun eigen thema en hebben veelal een aantal unieke functies. Dit gezegd hebbende is het zo dat elke online fruit machine er in de basis eigenlijk hetzelfde uitziet. De zogenaamde basisfeatures zijn dan ook steeds dezelfde. Voor veel mensen is dit wellicht best even schrikken, maar toch is dat nergens voor nodig. De mogelijkheden die een fruit machine biedt zijn in principe namelijk altijd dezelfde. Dit geldt ook voor de manier waarop ze moet worden gespeeld. Heb jij nog geen ervaring met het spelen van online fruit machines, maar wil je daar wel graag meer over te weten komen? Ontdek dan op deze pagina wat de drie basisfeatures zijn en welke mogelijkheden ze precies bieden.

1.) De wild symbolen

In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat er in nagenoeg alle online slots sprake is van zogenaamde wild symbolen. Deze symbolen zijn erg belangrijk en brengen een ongelofelijk groot potentieel met zich mee. Dit potentieel is niet in het minst het gevolg van het feit dat wild symbolen alle andere symbolen in de fruitmachine kunnen vervangen. Op deze manier kunnen er heel wat extra winnende combinaties worden gevormd. Je moet er wel rekening mee houden dat wild symbolen uitsluitend in staat zijn om de gewone symbolen te vervangen. Dit geldt dus met andere woorden niet voor de zogenaamde scatters.

 

Voorbeeld van Wild Symbols op de Cash of Kingdoms fruit machine

Het toepassen van een wild symbool kan in de praktijk ook nog extra voordelen met zich meebrengen. Het gebeurt bijvoorbeeld niet zelden dat wild symbolen ook gepaard gaan met extra vermenigvuldigers. De aanwezigheid met deze extra vermenigvuldigers kan er voor zorgen dat je zomaar in één klap nog meer winst kan maken tijdens het spelen van je fruit machine. Tot slot is het ook nog zo dat wild symbolen in verschillende vormen kunnen voorkomen. Los van het standaard wild symbool is het namelijk zo dat er ook sprake is van een sticky exemplaar. Deze is wellicht nog interessanter dan de standaard wild.

Wat zijn sticky wild symbolen?

Een variant op de standaard wild symbolen zijn de zogenaamde sticky wilds. Het betreft hier wild symbolen die vaak voorkomen in bonussen waarin gratis spins worden uitgedeeld. Op het ogenblik dat er een sticky wild valt zal deze gedurende een aantal draaien blijven staan. In bepaalde gevallen is het zelfs zo dat ze voor de volledige resterende duurtijd van de bonus behouden blijft. Het hoeft dan ook niet gezegd te worden dat de sticky wild mede omwille van deze reden vaak bijzonder hoge uitbetalingen met zich mee kan brengen.

Voorbeeld van Sticky Wild symbolen bij een videoslot

2.) Scatter symbolen

Een tweede symbool of feature waar je bij nagenoeg alle online fruit machines op kan rekenen zijn de zogenaamde scatters. Het betreft hier symbolen die altijd mee kunnen helpen om een winnende combinatie te vormen, waar ze ook precies op het speelveld mogen verschijnen. In de praktijk is het bovendien zo dat scatters even zorgen voor het activeren van de bonus feature. Hiervoor zijn doorgaans drie scatters (of meer) vereist. Hoeveel scatters er precies zijn vereist voor het activeren van de bonusfeature is in de praktijk altijd afhankelijk van het soort fruit machine die je speelt. Lees hiervoor dus goed de voorwaarden van de fruit machine.

Screenshot – hier zie de Scatter symbols op de Golden Sphinx gokkast

3.) Het aantal winlijnen van fruit machines

Het spreekt voor zich dat er tijdens het spelen van een gokkast op een zeker ogenblik moet worden bepaald of de speler in kwestie winst krijgt uitgekeerd of niet. Dit gebeurt door het bekijken van de zogenaamde winlijnen. Een winnende combinatie dient steeds te worden gevormd op één van deze winlijnen om verzilverd te kunnen worden. Hoeveel winlijnen er precies in een online fruit machine zijn terug te vinden is in de praktijk altijd afhankelijk van de fruit machine in kwestie. Des te meer winlijnen er voor handen zijn, over des te meer winstkansen je in de praktijk uiteraard zal beschikken. In het bijzonder voor beginnende spelers is het dan ook altijd gunstig om te kijken naar online fruit machines met een zo groot mogelijk aantal winlijnen. Alleen op deze manier kan je namelijk gegarandeerd lang verder blijven spelen.

Let op, er zijn ook fruit machines op de markt terug te vinden die een zogenaamd “win-all-ways” systeem hanteren. Voor dergelijke fruit machines geldt dat ze zoals de naam doet vermoeden op alle mogelijke manieren kunnen leiden tot een bepaalde winst. Het spreekt voor zich dat de frequentie van uitbetalingen bij dergelijke casinospelen nog hoger ligt in vergelijking met de gewone fruit machines die niet over een dergelijk “win-all-ways” principe beschikken.

Te spelen bij:
€150 welkomstbonus + 50 gratis spins
€10 gratis speeltegoed! + 50% bonus
711
€711 welkomstbonus
Razendsnel uitbetalen!
© Copyright 2023 Fruit Machines