Winlijnen

Home » Winlijnen

Alles over winlijnen en hoe je hier handig gebruik van maakt

Als je online wil gaan gokken op fruitmachines of videoslots, dan is het wel zo handig dat je als speler weet hoe zo’n fruitmachine werkt. Eerder legden we al uit hoe de Scatter feature werkt. Ook gingen we in op de random number generator. En een ander belangrijk aspect zijn de winlijnen. Als je een gokje gaat wagen is het wel zo makkelijk als je weet wat de winlijnen zijn en hoe ze eigenlijk werken.

Definitie van winlijnen

Een winlijn is de lijn waar door middel van een combinatie van de symbolen die op de rollen staan, een winnende combinatie wordt gevormd. Deze winnende combinatie is dan te zien op één van de lijnen. Dit is de meest simpele uitleg, maar bij videoslots is het iets meer dan dit. Videoslots hebben over het algemeen vrij veel winlijnen, waarmee je dus ook verschillende kansen op winst kunt maken.

Winlijnen voorbeeld 1 – Book of Ra Deluxe

Verken de mogelijkheden

Bij iedere gokkast begint het eigenlijk steeds op dezelfde manier. Je kijkt eerst wat er te winnen valt en vervolgens kijk je op welke manier, met welke mogelijkheden en daar spelen de winlijnen een grote rol in. Zoals gezegd hebben videoslots vrij veel winlijnen, maar die moet je wel aanzetten om daar gebruik van te kunnen maken.
Heb je deze winlijnen niet allemaal actief staan, dan wordt een winnende combinatie op die lijnen dus ook niet uitbetaald. Zeker de nieuwe spelers zijn nogal voorzichtig en spelen niet op alle winlijnen. Dat is jammer, want de meeste winst is te behalen als je op alle winlijnen tegelijk speelt.

Veel mogelijkheden

Dat je niet kan winnen op winlijnen die je niet actief hebt staan is vrij logisch, maar het zou ook een bepaalde tactiek van de speler kunnen zijn. In dat geval moet je dus echt goed weten hoe en op welke manier de winlijnen van zo’n videoslot werken. Er zijn bijvoorbeeld videoslot met 50 winlijnen en dan kan het wel eens voorkomen dat mensen op 10 lijnen spelen. Aan de ene kant is daar wel wat voor te zeggen omdat voor iedere lijn betaald met worden en daardoor de kosten dus drukt, maar aan de andere kant heb je dan ook 80% minder kans om iets te winnen.

Winlijnen voorbeeld 2 – Mega 7 fruitmachine

Hoe werken die winlijnen eigenlijk?

Als het gaat om winlijnen, zijn er verschillende mogelijkheden. Het kunnen rechte lijnen zijn, zigzaggend of diagonaal en winnende combinaties op deze winlijnen waarop is ingezet betalen dus uit. Veel fruitmachines hebben vaste lijnen. Maar er zijn ook fruitautomaten met variabele winlijnen. Heb je de kans om op een gokkast te spelen met een variabele winlijn, dan moet je dat zeker doen en daar ook op inzetten. Wanneer zo’n lijn variabel is, dan is het in principe namelijk mogelijk om op deze gokkast op meer dan één lijn te gokken.

Het nadeel van vaste lijnen

Aan de vaste winlijnen zit wel een bepaald nadeel en zijn ze eigenlijk het meest geschikt om op alles of niets te spelen. De kans dat dat op niets uitdraait is dan ook vrij groot en daarnaast worden er verder ook geen mogelijkheden geboden zoals bij de variabele lijnen, daar heb je namelijk wel de mogelijkheid om te variëren. Het zou dus goed zijn om de gokkast eerst eens goed door te nemen, voordat je erop gaat spelen. De meeste fruitmachines zijn ook met nep geld te spelen, zodat je de kast wat beter kan leren kennen, voordat je met echt geld gaat gokken.

Vaste regels

Voor de meeste fruitmachines zou je een paar vaste regels kunnen stellen en één van de bekendste regel is dan dat je een gokkast moet leren lezen als het gaat om de winlijnen. Winlijnen lopen altijd van links naar rechts en winnende combinaties gelden ook alleen van de eerste linker rol en dan verder naar rechts. Dit geld ook voor de winlijnen die zigzaggend lopen of diagonaal.

Alternatieve regels

Altijd goed om te weten dat er ook nog alternatieve regels zijn, zoals bij de variabele lijnen. Er zijn dan ook variabele manieren om deze fruitmachines te lezen. Zo zijn er videoslots waarbij de gekozen combinatie altijd winnend is, zodra deze combinatie in beeld komt. In dat geval maakt het niet meer uit waar die combinatie staat en hoe die loopt, dat mag in dit geval dus ook van rechts naar links zijn. Dat zou dan ook een hele goede reden kunnen zijn om op zo’n gokkast te gaan spelen, want daarmee zijn je winkansen hoger.

Te spelen bij:
€150 welkomstbonus + 50 gratis spins
€10 gratis speeltegoed! + 50% bonus
711
€711 welkomstbonus
Razendsnel uitbetalen!

One Reply to “Winlijnen

© Copyright 2023 Fruit Machines