Alles over de gamble feature

Wanneer je, je geluk gaat beproeven met een fruitmachine zal je kunnen vaststellen dat er op verschillende manieren een bepaalde winst kan worden geboekt. Tijdens het spelen van een gokkast kan je dan ook je geluk beproeven in het basisspel, maar ook in bijvoorbeeld het bonusspel. Daarnaast is het zo dat extra features er voor kunnen zorgen dat je in één klap reeds verzamelde winsten bijvoorbeeld kan verdubbelen. Lijkt dit jou ook wel interessant te zijn en zou je graag bijgevolg meer te weten willen komen over deze features? Wij stellen hier op deze pagina de zogenaamde gamble feature alvast uitgebreid aan je voor. Zoek je meer info over verschillende features? In ons eerdere artikel over fruitmachine feautures lees je meer.

Wat is de gamble feature precies?

Wanneer je er in bent geslaagd om een bepaalde winst te realiseren tijdens het spelen van een bepaalde fruitmachine, zal je kunnen vaststellen dat je met deze winst doorgaans nog verder kan spelen. Op het ogenblik dat je er bijvoorbeeld in bent geslaagd om verschillende scatters te verzamelen op de winlijnen of de zogenaamde bonusmeter is volgelopen zal dat als gevolg hebben dat je toegang krijgt tot het bonusspel. Voordat je hierin aan de slag kan gaan kan je er eventueel nog voor kiezen om je geluk te beproeven met de gamble feature. Deze feature maakt het mogelijk om je behaalde winsten (verschillende keren) te verdubbelen. Dit lijkt natuurlijk ongelofelijk interessant, maar er zit een behoorlijk addertje onder het gras.

Verdubbelen?

De gamble feature heet niet voor niets zo. Gok je goed? Dan kan je inderdaad je behaalde winsten verdubbelen. Gok je fout? Dan zal dat er voor zorgen dat je alle gerealiseerde winst terug komt te verliezen. Je moet er dus rekening mee houden dat de mogelijkheid aangereikt krijgen om gebruik te maken van deze feature niet alleen maar voordelen, maar zeker ook een niet onbelangrijk risico met zich meebrengt.

De basis van de gamble feature

Je moet de gamble feature in principe bekijken als een soort van spelletje kop of munt. Beeldt je dus de situatie in waarin je een muntje in de lucht gooit en je moet gokken op de zijde waarop ze terecht komt. Gok je goed? Dan kan je daardoor rekenen op een bepaald financieel voordeel. Gok je fout? Dan zal je kunnen vaststellen dat je behaalde winst komt te verdwijnen. Hou er bovendien rekening mee dat er in de praktijk tal van verschillende benamingen bestaan voor deze feature. Het gaat hierbij dan ook onder meer om:

  1. Risiko Game;
  2. Double Up;
  3. Kop of Munt;
  4. Head or Tails;


De naam die aan de gamble feature wordt gegeven verschilt in de praktijk altijd van provider tot provider. Dit gezegd hebbende is het zo dat de werking in principe altijd hetzelfde is. Er bestaan wel uitgebreidere vormen van de gamble feature. Hierbij moet je dan bijvoorbeeld gokken op het juiste symbool van een kaart. In principe komen al deze verschillende varianten echter toch gewoon op hetzelfde neer.

Inzetten op rood of zwart

Standaard is het dus zo dat je bij de gamble feature moet gokken op de uitkomst van een spelletje kop of munt. Casino software ontwikkelaars hebben er door de jaren heen voor gekozen om uit te pakken met verschillende varianten. Eén van deze varianten is deze waarbij je moet gokken op de kleur rood of zwart. Deze varianten zijn op de markt gebracht door met name Stakelogic, Novomatic en EGT gokkasten. Ook bij deze gamble feature kan je rekenen op een potentiële 50 procent winstkans. Een kaartspel bestaat namelijk uit 52 kaarten waarbij er sprake is van een gelijk aantal rode en zwarte kaarten. De jokers tellen niet mee.

Is je kans wagen met de gamble feature interessant of niet?

Bovenstaande brengt ons uiteraard bij de vraag die iedereen zich wel stelt. Is het nu namelijk wel of niet interessant om je kans te wagen met de gamble feature. Het antwoord op deze vraag is een beetje dubbelzinnig. In de basis kan het zeker interessant zijn om je geluk te beproeven met deze feature. Dit niet in het minst omdat ze het mogelijk maakt om een reeds mooie, behaalde winst nog eens te verdubbelen. Het spreekt voor zich dat je bij een aantal succesvolle gokken op deze manier in één klap behoorlijk wat geld kan verdienen.

Tot slot

Er is jammer genoeg ook een keerzijde aan de medaille voor wat de gamble feature betreft. De kans dat je wint is namelijk slechts 50 procent. Dit betekent meteen ook dat er sprake is van een potentiële verlieskans van 50 procent. Dat is behoorlijk wat. Je moet je er dus goed van bewust zijn dat je met deze feature altijd je reeds zuur verdiende winst op het spel zet. Zolang het goed gaat is het leuk, maar als het één keer fout gaat zie je al je mooie winst in één keer in rook opgaan. Of de gamble feature voor jou nu al dan niet interessant is dien je uiteraard voor jezelf te bepalen.

Te spelen bij:
€150 welkomstbonus + 50 gratis spins
€10 gratis speeltegoed! + 50% bonus
711
€711 welkomstbonus
Razendsnel uitbetalen!
© Copyright 2023 Fruit Machines